torsdag 21 februari 2013

Tatueringsfundering

Tatueringar.
Fina, fula, stora, små
Har ingen, ännu, men vem vet vad som händer i framtiden?
Funderar ibland på hurdan jag skulle ta.
Vissa tecken, ord eller bilder
Verkar fina, men skulle jag verkligen tycka det samma om 20 år?
Det är det som är svårt med tatueringar.
De är konstanta, förevigt
Better choose a good one then...

Här är några tatueringsmotv som jag gillar:

Not/noter - jag har alltid älskat musik, musik är en del av mig.
Tycker om motivet, The Deathly Hallows. Harry Potterserien betyder mycket för mig, skulle därför gärna ha en symbol för detta. Dock inte så stor, eller på den platsen...
Tycker att fjädrar och drömfångare är väldigt fina tatueringsmotiv. Fjädrar-fåglar-flyga-frihet. Jag tycket armen eller sidan av bröstkorgen är fina platser för liknande tatueringar. Vill dock inte ha någon jättestor tatuering.
Ritade själv denna "tatuering" på min arm. :)
Samma symbol som jag tecknat. Älskar formen, det är en keltisk symbol. Betydelsen är olika, vissa säger att den inte symboliserar någonting, bara är vacker, medan andra säger att den symboliserar samverkan, natur och evighet. 

Någon fin text skulle också vara najs. Jag har faktiskt inte kollat lika mycket på text, som bilder och symboler. Men här är några fina jag hittade när jag scrollade igenom weheartit;
 


Samtidigt skulle det ändå kännas personligare med en text på svenska.
Gillar texterna, inte fonten eller placeringen...

Många idéer, kommer inte ta en tatuering förrän jag är helt säker på hurdan, var och hur stor. Vill inte ångra mig senare! Det är bra att keep looking efter fina motiv... :) 

//Pernixa

1 kommentar:

  1. Hej. Här får du en bskrivning och betydelsen för den symbol du ritat. Den heter Triquetra/Trinity.

    Nyhedendom
    Olika nyhedniska grupper tar fasta på Triquetrans rotning i den nordiska och keltisk-druidiska religionen.

    Triquetran är en av wiccas heligaste symboler. Tecknet symboliserar gudinnans tre aspekter: Modern, Jungfrun och Den gamla. Wicca sätter en cirkel runt symbolen.

    Populärkultur
    Symbolen har populariserats i och med att den finns på "Skuggornas bok" som används av systrarna i den amerikanska TV-serien Förhäxad. Triquetran är logotyp för nu-metalbandet P.O.D. och finns på de flesta av bandets skivfodral. Det är också en av de fyra symbolerna på Led Zeppelin IV.

    ----------------------------------------------------------------------------

    Celtic symboler och tecken

    I århundraden , Celtic symboler och tecken höll otrolig kraft för de gamla kelterna på alla sätt i livet .

    Idag kan vi lära oss om denna makt och använda den genom att lära sig språket av keltiska symboler.

    Ordet " Celtic " syftar på människor som bodde i Storbritannien och Västeuropa från 500 f.Kr. och 400 e.Kr. . Kelterna var av järnåldern och bodde i små byar som leddes av krigarhövdingarna.

    De skriftliga dokumentation som återstår från kelterna i Europa är knappa , därför tecken och symboler kan vara svårt att avgöra och spåra . Många fakta kommit i form av romarna, som erövrade den keltiska landar under uppkomsten av det romerska riket .

    Oavsett, tack vare ärevördiga traditioner , tillräckligt historia bärgades , och det keltiska arvet är fortsatt.----------------------------------------------------------------------------

    Celtic Trinity symbol och Triquetra Betydelse

    The Celtic symbol för treenigheten har en myriad av symbolisk innebörd .

    Vi ser treenigheten motiv i Celtic knop , samt i symbolformsom triquetraen och triskelionen ( a.ka. triskele eller fylfot )

    Till den keltiska sinne , kan det också betyda månens och solens faser . Denna slutsats görs som vi ser treenigheten / triquetra motiv tillsammans med andra sol-och lunar symboler i forn remants och arkeologiska utgrävningar .

    Validera denna teori , vi vet att kelterna hedrade den Stora Modern , en lunar gudinna som var faktiskt tre personifikationer i ett ( tre månens faser och ansikten gudinnan ) .

    Vissa tredelad keltiska betydelser för triquetraen ( treenigheten ) symbol innehålla saker som ...

    Keltiska betydelser för Triad / Trinity / Triquetra

    Ande , Kropp
    Fader , Son , Holy Ghost
    Mamma , pappa , barn
    Past , Present , Future
    Kraft , intellekt , Kärlek
    Skaparen , Destroyer , Upprätt
    Skapande , Bevarande , Destruction
    Tanke, känsla , känslor
    Mamma , Maiden , Crone
    Övriga världen , Mortal värld , Celestial värld
    The Celtic symbol för treenigheten kan också gälla de tre Bridgits . Bridgit är en mäktig gudinna ( del av Danu ) , som förkroppsligar tre aspekter som är :

    Art
    Healing
    metalsmithing
    Cirkeln ofta ses runt triquetra betyder det oändliga och evigheten . Det representerar också skydd . Cirklar är ofta dras runt Celtic knop för att representera andlig enhet med devine - ett samband som inte kan brytas .

    Detta breda spektrum av tolkningar påminner oss om att innebörden av dessa engagerande knop inte är huggna i sten . Som nämnts , skissartade rester av historiska dokument i ämnet får oss att använda våra egna slutledningsförmåga .

    Detta är inte en dålig sak . Det faktum att den keltiska knut börden är så gäckande ökar utrymmet för magi och möjliggör personlig expansion. Kort sagt , låt fantasin flöda när du överväger Celtic konst , knotwork eller symbolik . Din personliga tolkning i slutändan kommer att vara din bästa guide , och det enda svar du behöver .

    ----------------------------------------------------------------------------


    Hoppas du gilla informationen. Mvh. Alexander Albinsson;-)

    SvaraRadera